13 липня Кабінетом Міністрів України схвалено розпорядження "Про деякі питання завершення 2011/2012 навчального року у зв’язку з проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу".
З метою створення умов для організованого завершення навчального року та належної підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу, центральним, місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, у підпорядкуванні яких перебувають начальні заклади, рекомендовано завершити до 25 травня 2012 року заняття в навчальних закладах незалежно від їх типу і форм власності.
Відповідно до урядового рішення, Міністерству освіти і науки, молоді та спорту разом з Українським центром оцінювання якості освіти доручено до 7 червня 2012 року завершити проведення зовнішнього незалежного оцінюван
... Читати далі »
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту вкотре підкреслює – 2011/2012 навчальний рік у всіх без винятку регіонах та в усіх навчальних закладах України розпочнеться 1 вересня!
.....З метою забезпечення 100-відсоткового оволодіння вчителями до кінця 2011 року основ інформаційно-комунікаційних технологій Міністерство рекомендує активізувати традиційні форми організації роботи та запроваджувати інноваційні форми, які були представлені під час Всеукраїнської естафети "Нові горизонти української школи":......
Сьогодні, 10 червня, найзнаменитішому десерту у світі - морозиву виповнюється 220 років.
Як повідомляє Взгляд, 10 червня був обраний днем народження морозива, тому що саме в цей день у США почалися масові продажі цих ласощів.
Однак, назвати точну дату, коли саме з'явилося морозиво неможливо, оскільки згадувалося про змішані з льодом фруктові соки в ще класичному китайському каноні Ши цзин. Також відома легенда і про те, як Олександр Македонський ласував стародавнім морозивом під час перських походів.
Історикам відомо і про те, що сам Марко Поло, який звик до морозива в Китаї, поділився рецептами із земляками-кулінарами. Один з них опинився при французькому дворі. З тих пір на прийомах у Катерини Медичі гостям подавали морозиво з мандариновим соком. Однак, рецепт ласощів тримався в строгому секреті.
З часом морозиво ставати більш поши
... Читати далі »
Новий навчальний рік школярі й учителі розпочнуть з оновленою обов'язковою діловою документацією, зокрема, новими класними журналами. Про це повідомляє ІА "Світ освіт" із посиланням на видання "Освіта України".
За словами директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Олега Єреська, над поліпшенням якості ділової шкільної документації працювала спеціальна група, яка розробила пропозиції щодо внесення змін майже до всіх обов'язкових документів.
"Ми зробили їх якіснішими. Ми довго працювали з учителями в різних школах, запрошували до нашої групи директорів закладів, обговорювали зміни, які пропонуємо, з педагогічними колективами кількох шкіл", – зазначив Олег Єресько.
На прохання вчителів нові журнали матимуть менші розміри і більшу кількість сторінок, тепер їх буде зручніше переносити і користуватись. Також спрощено вимоги до ведення журналу.
Холера – острая кишечная инфекция, вызываемая при попадании в органы пищеварения бактерии – холерный вибрион.
Источник болезни и механизм передачи. Источником инфекции является больной человек типичной формой, а также бессимптомной формой, реконвалесцент (выздоравливающий человек) и здоровый носитель.
Заражение происходит главным образом при питье необеззараженной воды, заглатывании воды при купании в загрязненных водоемах, во время умывания. Заражение может происходить при употреблении пищи, инфицированной во время кулинарной обработки, её хранения, мытья или раздачи, особенно продуктами, не подвергающимися термической обработке (моллюски, креветки, вяленая и слабосоленая рыба).
Возможен контактно-бытовой (через загрязненные руки) путь передачи. Фекально-оральным путем холерный вибрион достигает кишечник и вызывает в нем воспаление, что и обуславливает основные клиничес
... Читати далі »