Головна| Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS                                      П`ятниця, 03.05.2024, 02:35  
наша шкільна країна 
    Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2  Покровської міської ради Донецької області      

Ви увійшли як Гість          Група "Гости"            Вітаю Вас Гість          Увага!            ***    Шановні батьки! ЗОШ №2 Покровської міської ради Донецької області оголошує прийом учнів до 1-х  класів на 2023-2024 навчальний рік. Будемо раді прийняти Вашу дитину у нашу шкільну родину.  Увага! Набір до 1 класу (2023-2024 н.р.), який  працюватиме за програмою науково-педагогічного проекту "Інтелект України" розпочався.  Поспішайте.             *** НЕ КАЖІТЬ, ЩО У ВАС НЕ ВИСТАЧАЄ ЧАСУ. ЙОГО У ВАС РІВНО СТІЛЬКИ Ж, СКІЛЬКИ ЙОГО БУЛО У МІКЕЛАНДЖЕЛО, ЛЕОНАРДО ДА ВІНЧІ, АЛЬБЕРТА ЕЙНШТЕЙНА, БІЛА ГЕЙТСА. (Джексон Брау)    ***ЛЮДИНА ОСВІЧЕНА ТА, ЯКА ЗНАЄ ДЕ ЗНАЙТИ ТЕ, ЧОГО ВОНА НЕ ЗНАЄ. (Георг Зіммель)***        .***     НЕЗАМІННИХ ЛЮДЕЙ НЕМАЄ. АЛЕ Є ТІ, КОГО НЕ ХОЧЕТЬСЯ ЗАМІНЮВАТИ                    ***)    *** 
Меню сайту
Категорії розділу
сторінка безпеки життєдіяльності [106]
Нема нічого найціннішого у світі ніж життя
національно-патріотичний блок [161]
Світ моїх захоплень [21]
гуртки, хоббі та інше
шкільне свято [31]
Пришкiльний табiр "Веселий колосок" [143]
конкурси [24]
мандри [13]
все для мандрівників (поради, екскурсії, звіти, )
новини шкільного самоврядування [11]
Розваги [2]
запитання-відповідь [1]
В [0]
Книжковий світ Учню [10]
Книжковий світ Заходи [9]
Шкільна газета [7]
GO CAMP [6]
Міні-чат
Наше опитування
на вашу думку , де найбільше поважають ваші права

Всього відповідей: 47
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 

 

mongovua

umo

Департамент освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації

Інститут модернізації змісту освіти

nus

osnova

Портал освітян України

Позакласний час

Головна » 2014 » Травень » 13 » Як поводитись під час масових заворушень
18:26
Як поводитись під час масових заворушень

Основні передумови до масових заворушень

1. Великі скупчення агресивного натовпу. Навіть якщо передбачався всього лише «мирний мітинг», достатньо невеликої іскри, щоб все запалало.

2. Відсутня жорстка організація/надто багато лідерів/занадто агресивні лідери.

3. Деморалізація правоохоронних органів.

Фактори, що збільшують вірогідність масових заворушень

1. Перемога натовпу – вдалий штурм будівель, успішний переворот, перемоги над загонами правопорядку.

2. Натовп складається переважною більшістю з іногородніх або люмпен-пролетаріату (жебраки, волоцюги, кримінальні елементи).

3. В місті розташовані національно активні райони.

Якщо мають місце зазначені фактори, то не сподівайтеся, що «пронесе».

Поради:

1. Слідкуйте за політичними новинами, хоча б на місцевому рівні. Зазвичай, звідти поступає достатньо сигналів, щоб робити правильні висновки. Пам’ятайте про закон Мерфі: «якщо яка-небудь неприємність може трапитись – вона обов’язково трапиться».

2. Натовп не з’являється просто так. Щоб зібрати хоча б тисячу чоловік, багатьох необхідно заздалегідь оповістити. Для цього використовують ЗМІ, інтернет форуми, блоги. Якщо не бути сліпим і глухим – інформацію ви отримаєте вчасно. У сучасних реаліях не буває повної інформаційної блокади.

3. Не бійтеся перебільшити небезпеку. Куди небезпечніше її недооцінити. Та паніка теж не варіант. Тому всі чутки необхідно піддавати критиці. Якщо на форумі пишуть, що в місто вже підвели танки, а за вікном на вулиці нікого немає, то не варто відразу ж ховатися в підвалі. Вірогідно, що у когось страх з величезними очима. Але пам’ятайте, що такі чутки не виникають на зовсім вже порожньому місці.

Що робити, якщо існує вірогідність заворушень?

1. Доки працюють магазини – зробіть запаси продуктів. Не треба гребти все з полиць, достатньо мати запаси солі та сірників на 2-3 дні, максимум тиждень. А далі або все заспокоїться, або доведеться таки податися в біженці. У будь-якому разі, багато їжі вам ні до чого.

2. Зв’язок. Як показала практика, мобільний зв’язок та інтернет спершу майже перестають працювати через перенавантаження, та через деякий час їх робота відновлюється і надалі продовжує діяти. Нестача достовірної інформації та чутки (у 99% з них сильно перебільшені) – це вкрай сприятливе середовище для паніки. Тому обов’язково поповніть баланс мобільного телефону – потім це буде дуже важко зробити. Максимально зарядіть телефон. Якщо ви плануєте пересидіти в укріпленому приміщенні – беріть з собою зарядний пристрій.

3. Спробуйте додзвонитися всім друзям і близьким, переконайтеся, що вони знаходяться далеко від епіцентру подій (для цього краще скористуйтеся користуйтеся звичайним міським телефонам, бо мобільний зв’язок, скоріше за все, буде перевантажено). Ніяких «піду подивлюся» – це небезпечно, навіть смертельно. Жінок і дітей – обов’язково додому.

Що робити, якщо заворушення неминучі?

Припустимо у вас ще є кілька годин до заходу сонця і, відповідно, до погромів.

1. Вибір місця. Де і що саме ви будете захищати? Якщо обране місце знаходиться далеко від вашого нинішнього місцезнаходження, то як туди дістатися? Готуйтеся до того, що міський транспорт не функціонуватиме, а таксисти в кілька разів повисять розцінки. Якщо ви їдете на власному авто, то краще зробіть гак, але якнайдалі об’їдьте епіцентр подій. Натовп здатен пересуватися вельми спритно, так що по «сусідній вулиці» за 5 хвилин вже можна не проїхати. Якщо ваша машина опинилася в натовпі – намагайтеся прорватися. Кричіть, лайтеся, сигнальте, але ні в якому разі не зупиняйтеся. Нехай повільно, але просувайтеся крізь натовп до вільної ділянки.

2. Власне авто варто перегнати в безпечне місце. Звичайні стоянки не достатньо безпечні, залишати на вулиці – ще гірше. Сховати автомобіль слід у дворах або в закритих гаражах. Докладніше про машини розказано в додатку 1.

3. Проведіть інструктаж своєї родини. Розкажіть, що ви хочете робити. Заспокойте їх. Чоловіки виходять на патрулювання, а жінки – постачають їм новини та гарячу їжу. 

4. Правильно одягніться. Краще одягнути більш теплий одяг, ніж цього вимагає погода, особливо, якщо доведеться патрулювати вулиці. Вночі, навіть влітку, буває досить прохолодно. Не забудьте про зручне взуття. Обов’язково візьміть пов’язки, вони допоможуть відрізнити «своїх» від мародерів. Беріть із запасом, щоб потім роздати новоприбулим.  Візьміть з собою теплу шапку. Вона не тільки зігріватиме голову, а ще забезпечить деякий захист голови від палиць/каміння.

5. Спорядження. Знову ж таки, зарядіть мобільник, якщо ще не встигли. Обов’язково візьміть трохи їжі (достатньо шоколадного батончика типу «Снікерс»), пов’язку, документи. Також бажано взяти: ліхтарик, бинт, джгут, трохи грошей. Ніяких сумок – тільки те, що поміщається в кишенях.

6. Зброя – ось тут вже нічого конкретного не порадиш. Базовий принцип незмінний: якщо дістали зброю – застосовуйте її. Будь то мисливська рушниця або травматичний пістолет. Тільки пам’ятайте, якщо ви таки пустили в хід зброю (навіть битку або арматуру) – просто так відступити вам вже не дадуть. Якщо не зможете перемогти або відігнати нападників – скоріше за все, вас жорстоко поб’ють. Якщо зброю не було застосовано, то можливо вас не чіпатимуть, бо мародерів особисто ви не цікавите.

7. Запишіть на мобільник всі важливі телефони: дільничне відділення міліції, швидка допомога, штаб дружин, тощо.

8. Якщо ви записуєтеся в уже сформовану дружину або йдете на захист будівлі – то цілуйте коханих і вперед. Якщо ж ніхто в межах вашого району ще не організував дружини, то вам доведеться цим зайнятись самостійно. 

 

Категорія: сторінка безпеки життєдіяльності | Переглядів: 377 | Додав: viza | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Погода у Покровську

Безпека в Інтернеті

Видавництво «Шкільний світ»
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Пошук

   

          ЗОШ №2  Покровської міської ради  Донецької обл. 

  Copyright MyCorp © 2013

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz