Головна| Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS                                      Середа, 15.05.2024, 16:23  
наша шкільна країна 
    Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2  Покровської міської ради Донецької області      

Ви увійшли як Гість          Група "Гости"            Вітаю Вас Гість          Увага!            ***    Шановні батьки! ЗОШ №2 Покровської міської ради Донецької області оголошує прийом учнів до 1-х  класів на 2023-2024 навчальний рік. Будемо раді прийняти Вашу дитину у нашу шкільну родину.  Увага! Набір до 1 класу (2023-2024 н.р.), який  працюватиме за програмою науково-педагогічного проекту "Інтелект України" розпочався.  Поспішайте.             *** НЕ КАЖІТЬ, ЩО У ВАС НЕ ВИСТАЧАЄ ЧАСУ. ЙОГО У ВАС РІВНО СТІЛЬКИ Ж, СКІЛЬКИ ЙОГО БУЛО У МІКЕЛАНДЖЕЛО, ЛЕОНАРДО ДА ВІНЧІ, АЛЬБЕРТА ЕЙНШТЕЙНА, БІЛА ГЕЙТСА. (Джексон Брау)    ***ЛЮДИНА ОСВІЧЕНА ТА, ЯКА ЗНАЄ ДЕ ЗНАЙТИ ТЕ, ЧОГО ВОНА НЕ ЗНАЄ. (Георг Зіммель)***        .***     НЕЗАМІННИХ ЛЮДЕЙ НЕМАЄ. АЛЕ Є ТІ, КОГО НЕ ХОЧЕТЬСЯ ЗАМІНЮВАТИ                    ***)    *** 
Меню сайту
Категорії розділу
сторінка безпеки життєдіяльності [106]
Нема нічого найціннішого у світі ніж життя
національно-патріотичний блок [161]
Світ моїх захоплень [21]
гуртки, хоббі та інше
шкільне свято [31]
Пришкiльний табiр "Веселий колосок" [143]
конкурси [24]
мандри [13]
все для мандрівників (поради, екскурсії, звіти, )
новини шкільного самоврядування [11]
Розваги [2]
запитання-відповідь [1]
В [0]
Книжковий світ Учню [10]
Книжковий світ Заходи [9]
Шкільна газета [7]
GO CAMP [6]
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 289
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 

 

mongovua

umo

Департамент освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації

Інститут модернізації змісту освіти

nus

osnova

Портал освітян України

Позакласний час

Діти поводяться дуже активно і взимку і влітку. Однак саме в зимовий період значно зростає число травм, особливо в період шкільних канікул, коли діти мають більше вільного часу, частіше перебувають на вулиці і залишаються без нагляду дорослих.

Значне число травм взимку відбувається через невміння правильно кататися на санках, лижах і ковзанах.

Якщо ви вирішили довірити, дитині самостійно спуститися з гірки на санчатах, розкажіть йому, що:

- Спускатися слід тільки з рівних, пологих гірок, без трамплінів, купин, дерев або кущів на шляху;

- Перед спуском потрібно перевірити, чи вільна траса, чи не збираються її перетинати з іншого схилу;

- На сані сідають тільки верхом, тримаючись за мотузку. Ноги не ставлять на полози, тримають з боків напівзігнутими;

Категорично забороніть дитині кататися з гірок, що виходять на проїжджу частину вулиці або залізничне полотно, і роз'ясніть, наскільки це небезпечно для життя.

Лижі і ковзани - непрості види розваги. Цьому треба вчити. Необхідні знання техніки: вміння ставити ногу, тримати корпус, знання правил безпеки падіння. Отримують травми, в основному, діти не навчені правильному поводженню з таким спортивним інвентарем.

Батькам важливо не тільки навчити дитину безпечному катання на лижах, ковзанах, санчатах, а й не забути забезпечити всіма необхідними засобами захисту (налокітники, наколінники, шоломи і т.д.) при заняттях зимовими видами спорту.

Ще одна часта зимова травма - ушкодження очей. Міцно зліплений і влучно запущений сніжок може позбавити дитину зору. Тому поясніть дитині, що під час «снігового бою» краще перебувати подалі від його епіцентру.

У період зимових канікул і новорічних свят найулюбленіші дитячі розваги - феєрверки та петарди. На ринок новорічних свят надходять різноманітні піротехнічні засоби, які дуже далекі від невинної іграшки і безтурботного проведення свята. Запускаючи петарду, не можна стояти під деревом, біля стіни, поряд з товаришами, направляти траєкторію польоту в сторону перехожих, тварин, будівель. Не можна запускати петарди в приміщенні.

Щоб попередити виникнення дорожньо-транспортного травматизму, діти повинні знати і дотримуватися таких правил, коли переходять дорогу:

- Зупинитися на узбіччі;

- Подивитися в обидві сторони;

- Перед тим як переходити дорогу, переконатися, що на дорозі немає машин або інших транспортних засобів;

- Йти, але ні в якому разі не бігти;

- Переходити дорогу лише у встановлених місцях на зелений сигнал світлофора;

- Маленьку дитину переводити через дорогу треба тільки за руку;

- Дітям не можна грати біля дороги, особливо з м'ячем.

Пам'ятайте, краща профілактика зимових травм - це обережність і обачність!

Категорія: сторінка безпеки життєдіяльності | Переглядів: 366 | Додав: viza | Дата: 05.02.2018 | Коментарі (0)

Категорія: сторінка безпеки життєдіяльності | Переглядів: 304 | Додав: школа | Дата: 25.01.2018 | Коментарі (0)

Категорія: сторінка безпеки життєдіяльності | Переглядів: 343 | Додав: viza | Дата: 29.11.2017 | Коментарі (0)

Категорія: Світ моїх захоплень | Переглядів: 486 | Додав: viza | Дата: 13.11.2017 | Коментарі (0)

У ЗОШ № 2 Покровської міської ради завершилася робота мовного табору «The Wreath», де діти 10-15 років протягом двох тижнів займалися вивченням англійської мови у цікавій та незвичайній формі.

 

Організація пришкільних таборів, де діти вивчають іноземну мову, – досить розповсюджена практика, але цьогорічні табори, що проходили за програмою міжнародної благодійної організації Go Camp, мали свою специфіку. Заняття в них були спрямовані на розвиток критичного мислення, креативності, уміння працювати в команді. Керівники таборів проходили спеціальну підготовку, знайомилися з новітніми методиками викладання, ефективними ігровими прийомами.

 

Команда вчителів, вожатих за сумісництвом, обрала напрямком діяльності табору громадянство, вважаючи його найбільш актуальним. Адже сьогодні, коли ми є не тільки громадянами України, а й громадянами світу, діти повинні бути обізнаними у культурі інших країн, уміти гідно презентувати українську культуру і традиції. Під час занять юні відвідувачі табору дізналися про цікаві факти з історії Британії, Америки, України, про видатних громадян, які прославляли нашу країну, про права дітей у світі. Кожне заняття завершувалося виконанням колективного проекту.

 

Але найбільшою і найважливішою подією стало прибуття до табору англомовного волонтера. Сара Дженнінгс, яка народилася в Каліфорнії, прибула до Покровська, щоб допомогти  дітям долати мовний бар’єр під час спілкування англійською, учити їх критично мислити, приймати рішення, бути відповідальними та самостійними. Спочатку юні таборяни не дуже охоче вступали в бесіду, соромилися, але наприкінці тижня ситуація змінилася – діти запрошували волонтера залишитися, виготовили її портрет.

Незважаючи на те, що Сара у  таборі перебувала лише тиждень, його провели  з максимальною користю. Діти навчили волонтера плести вінки та виготовляти ляльки-мотанки, познайомили  з українськими традиціями, а також з представниками скаутської організації, ліги майбутніх поліцейських, співробітниками бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка. Сарі дуже сподобалася українська гостинність та система цінностей, якої дотримуються в більшості наших родин.

 

Новий досвід, безумовно, був корисним і для вчителів, які підвищили свої комунікативні навички, побували в ролі синхронних перекладачів. Учителі англійської мови ЗОШ № 2 планують і надалі організовувати літні мовні табори для учнів, які люблять англійську,  сподіваються на подальшу співпрацю з Go Camp.

Автор:

 Pokrovsk.City

Категорія: GO CAMP | Переглядів: 411 | Додав: viza | Дата: 21.07.2017 | Коментарі (0)

Ось і настав день закриття табору. Учні були трішки засмучені, але в повітрі все одно відчувалося свято. Закриття табору розпочалося з урочистої лінійки, де діти мали змогу виступити востаннє на святі табору.

Також учні мали змогу поділитися веселими моментами, які трапилися з ними в таборі, попрощатися з новими друзями.

Ми всі з нетерпінням будемо чекати наступний рік та нову табірну зміну. Фотозвіт

Категорія: Пришкiльний табiр "Веселий колосок" | Переглядів: 409 | Додав: школа | Дата: 12.07.2017 | Коментарі (0)

Сьогодні в таборі «Веселий колосок» пройшла гра «Пошук скарбів». Мета гри - знайти скарб, спосіб: роздобути лист і виконати зазначені там завдання. При перемозі кожного етапу вручається новий лист з інформацією про наступну схованку.

Щоб отримати "скарб" і підказки, дітям довелося виконувати різні завдання.

Найперше завдання було зібрати свій піратський прапор, під яким вони будуть подорожувати всю гру.

До прапора додавався лист з першою підказкою, де заховані скарби.

Після цього їх чекали загадки пов'язані з місцем пошуку наступної підказки.

Були і закодовані послання і схема знайомого місця для розшифрування. І наостанок кожному випала карта. По карті маленькі пірати повинні були знайти захований скарб.

Але і по знаходженню скарбів їх чекав неймовірний сюрприз, щоб відкрити скарб не вистачало ключа, а у тих, у кого був ключ, не вистачало скриньки скарбів. Для того щоб відкрити скарби дітям потрібно було об'єднатися і погодитися на те щоб розділити скарб на всіх порівну. Фотозвіт

Категорія: Пришкiльний табiр "Веселий колосок" | Переглядів: 384 | Додав: школа | Дата: 10.07.2017 | Коментарі (0)

Сьогодні  у пришкільному табору «Веселий колосок» пройшов Конкурс-змагання «Пан та паняночка» весело та емоційно. Бажання прийняти участь виявили 24 учасники. Дівчата та хлопці в цікавій формі підготували домашнє завдання – презентацію себе. Проявили почуття гумору у жартівливій прес-конференції, та взяли активну участь у конкурсі «Навпаки»: де дівчата були «влучними стільцями», а хлопці «граціозними лебедями». 

Далі у змаганні брали участь 16 учасників, які об’єдналися у пари. Діти виконували завдання на кмітливість, артистизм та грацію.

Переможцями стали Федчук Георгій та Рибальченко Діана вони отримали титули пан та паняночка. Фотозвіт

Категорія: Пришкiльний табiр "Веселий колосок" | Переглядів: 336 | Додав: школа | Дата: 07.07.2017 | Коментарі (0)

Сьогодні у таборі "Веселий колосок" пройшов танцювальний урок студії "Жемчужина востока" під керівництвом Наталі Янюк.

Дівчата нашого табору прийшли на перший цікавий та захоплюючий урок східних танців. За короткий час дівчата вивчили новий танець та зробили кожен свій вибір продовжити надалі займатися танцями. Фотозвіт

Категорія: Пришкiльний табiр "Веселий колосок" | Переглядів: 341 | Додав: школа | Дата: 06.07.2017 | Коментарі (0)

До табору "Веселий колосок" завітали гості танцювальна студія "Жемчужина востока" під керівництвом Наталі Янюк.

Усі присутні були приємно здивовані майстерності маленьких  танцівниць. Діти табору тепло зустріли наших гостей, оплески та голосна підтримка не вгасала до кінця концерту. Фотозвіт

 

Категорія: Пришкiльний табiр "Веселий колосок" | Переглядів: 343 | Додав: школа | Дата: 05.07.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 56 57 »
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Погода у Покровську

Безпека в Інтернеті

Видавництво «Шкільний світ»
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Пошук

   

          ЗОШ №2  Покровської міської ради  Донецької обл. 

  Copyright MyCorp © 2013

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz