Жінки, які регулярно споживають рибу, - а значить велику кількість омега-3 жирних кислот, що знаходиться в ній, - мають більш низький ризик розвитку вікової макулярної дегенерації, що впливає на погіршення зору.
Вчені з Гарвардського університету провели дослідження, результати якого підтвердили захисні властивості риб'ячого жиру для очей.
Науковці проаналізували дієти більш ніж 38 тисяч жінок. Всім учасникам було не менше 40 на момент початку дослідження в1993 році. Жодна з респонденток на той момент не мала вікової макулярної дегенерації (ВМА).
У результаті дослідження, яке проводилося протягом 10 років, було встановлено, що жінки, які регулярно отримували достатню кількість кислоти омега-3 з риби, на 38% рідше мали проблеми із зором.
Зокрема, жінки, які їли одну або більше порцій риби в тиждень мали на 42% нижчий ризик ВМА, ніж ті, хто споживає рибу тільки один раз на місяць або менше, пише USA Today.
Також науковці відзначили, що найкраще на збереження зору впливає вживання консервованого тунця, або темної м'яса риби. |