Заходи профілактики гострих кишкових інфекцій:
- Дотримання особистої гігієни, ретельне миття рук милом перед їжею і після відвідин громадського транспорту, туалетів (адже після миття рук кількість мікроорганізмів в значній мірі зменшується).
- Не вживайте для пиття воду з відкритих джерел або яка продається на розлив. Кип'ятіть воду!
- Перед вживанням свіжих овочів слід їх ретельно мити і обдавати окропом.
- Для вживання вибирайте продукти, піддані термічній обробці, ретельно прожарюйте (проварюйте) продукти, особливо м'ясо, птицю, яйця і морські продукти. Не зберігайте їжу довго, навіть у холодильнику.
- Не залишайте приготовлену їжу при кімнатній температурі більше, ніж на 2 години. При покупці м`ясних і молочних продуктів віддавайте перевагу заводській упаковці, обов’язково переконайтесь в терміні придатності;
- При неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм тощо) для пиття та приготування їжі необхідно мати з собою запас питної води, для миття посуду і рук використовуйте бутильовану воду;
- Купайтеся тільки у встановлених для цих цілей місцях. При купанні у водоймах і басейнах не слід допускати попадання води в рот.
|