Головна| Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS                                      Четвер, 28.03.2024, 22:27  
наша шкільна країна 
    Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2  Покровської міської ради Донецької області      

Ви увійшли як Гість          Група "Гости"            Вітаю Вас Гість          Увага!            ***    Шановні батьки! ЗОШ №2 Покровської міської ради Донецької області оголошує прийом учнів до 1-х  класів на 2023-2024 навчальний рік. Будемо раді прийняти Вашу дитину у нашу шкільну родину.  Увага! Набір до 1 класу (2023-2024 н.р.), який  працюватиме за програмою науково-педагогічного проекту "Інтелект України" розпочався.  Поспішайте.             *** НЕ КАЖІТЬ, ЩО У ВАС НЕ ВИСТАЧАЄ ЧАСУ. ЙОГО У ВАС РІВНО СТІЛЬКИ Ж, СКІЛЬКИ ЙОГО БУЛО У МІКЕЛАНДЖЕЛО, ЛЕОНАРДО ДА ВІНЧІ, АЛЬБЕРТА ЕЙНШТЕЙНА, БІЛА ГЕЙТСА. (Джексон Брау)    ***ЛЮДИНА ОСВІЧЕНА ТА, ЯКА ЗНАЄ ДЕ ЗНАЙТИ ТЕ, ЧОГО ВОНА НЕ ЗНАЄ. (Георг Зіммель)***        .***     НЕЗАМІННИХ ЛЮДЕЙ НЕМАЄ. АЛЕ Є ТІ, КОГО НЕ ХОЧЕТЬСЯ ЗАМІНЮВАТИ                    ***)    *** 
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 289
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 

 

mongovua

umo

Департамент освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації

Інститут модернізації змісту освіти

nus

osnova

Портал освітян України

Головна » 2021 » Квітень » 21 » День Землі
10:40
День Землі

Звичайно, ви не зупините глобальне потепління, не припините безперервне забруднення, але, обравши екологічно дружній спосіб життя, щодня ви робитимете власні невеликі кроки назустріч досягненню великих цілей.

10. Використовуйте органічні або принаймні екологічно безпечні побутові миючі засоби. Немає сенсу застосовувати токсичні хімікати, аби зробити ваші речі чистими. Не секрет, що стічні води, насичені хімікатами, потрапляють у відкриті водойми та отруюють дике життя. Використані ж вами хімікати знову потрапляють до вашої оселі вже у складі питної води, яка отруює ваш організм. 9. Компостуйте харчові відходи. Чи відомо вам, що 60% побутових відходів є придатними для компостування, тобто безпечної утилізації. Встановіть спеціальний шредер для харчових відходів у вашій раковині (це не так і дорого), поставте контейнер для компостування у вашому саду, гаражі, біля будинку або дізнайтесь, чи є у вашому місті громадська програма утилізації харчових відходів. 8. Використовуйте менше води, приймаючи душ. Щоразу, приймаючи душ, вимикайте воду, коли ви намилюєте голову шампунем чи мочалку гелем для душу. Цим ви заощадите десятки літрів води та власні гроші. Такого ж правила слід дотримуватись і під час чищення зубів. 7. Використовуйте вторинний папір. Немає жодної необхідності використовувати саме первинний папір для офісних потреб, зокрема конвертів, паперових рушників, туалетного паперу чи паперових носових хустинок. 6. Вимикайте з мережі електронні пристрої. Коли ви не використовуєте ті чи інші електронні прилади (телевізор, комп’ютер), вимикайте їх з мережі, а не залишайте у режимі очікування. Так ви заощадите електроенергію та власні гроші, коли підрахуєте марні витрати за рік. 5. Використовуйте енергоощадні лампи освітлення. Енергоощадні лампи освітлення дорожчі за звичайні, проте вони мають довший термін використання та заощаджують спожиту енергію. Тому насправді ви заощадите кошти на рахунках за спожиту електроенергію та на самих лампах, які необхідно не так часто купувати. 4. Використовуйте акумуляторні батарейки замість одноразових. Знову ви матимете змогу заощадити гроші на батарейках та зменшите кількість сміття, адже батарейки є найбільш небезпечними відходами, які важко утилізуються. 3. Купуйте органічний одяг та інший текстиль. Конвенційний бавовник вирощують лише на 3% усіх сільгоспугідь світу, проте на такій мізерній площі використовують близько 25% усіх хімічних пестицидів і добрив. Тому якщо ви не хочете труїти себе щодня, обирайте органічні аналоги: джинси, сукні, светри, рушники, постільну білизну тощо. 2. Купуйте органічні продукти харчування. Замість конвенційних овочів, фруктів, м’яса, молока, соків купуйте їх органічні аналоги. Органічне виробництво не використовує шкідливі пестициди та токсичні хімічні добрива, тим самим оберігаючи планету від токсичного забруднення ґрунту й атмосфери. 1. За покупками – з власним пакетом чи торбою! Це настільки простий, але при цьому дієвий спосіб. Просто тримайте завжди при собі багаторазову екологічну торбу або повісьте її вдома біля входу та не забувайте брати з собою до крамниці. Так ви зменшите забруднення пластиковим сміттям, що важко утилізується.

Переглядів: 149 | Додав: школа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Погода у Покровську

Безпека в Інтернеті

Видавництво «Шкільний світ»
Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Пошук

   

          ЗОШ №2  Покровської міської ради  Донецької обл. 

  Copyright MyCorp © 2013

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz