Головна| Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS                                      Четвер, 02.05.2024, 19:55  
наша шкільна країна 
    Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2  Покровської міської ради Донецької області      

Ви увійшли як Гість          Група "Гости"            Вітаю Вас Гість          Увага!            ***    Шановні батьки! ЗОШ №2 Покровської міської ради Донецької області оголошує прийом учнів до 1-х  класів на 2023-2024 навчальний рік. Будемо раді прийняти Вашу дитину у нашу шкільну родину.  Увага! Набір до 1 класу (2023-2024 н.р.), який  працюватиме за програмою науково-педагогічного проекту "Інтелект України" розпочався.  Поспішайте.             *** НЕ КАЖІТЬ, ЩО У ВАС НЕ ВИСТАЧАЄ ЧАСУ. ЙОГО У ВАС РІВНО СТІЛЬКИ Ж, СКІЛЬКИ ЙОГО БУЛО У МІКЕЛАНДЖЕЛО, ЛЕОНАРДО ДА ВІНЧІ, АЛЬБЕРТА ЕЙНШТЕЙНА, БІЛА ГЕЙТСА. (Джексон Брау)    ***ЛЮДИНА ОСВІЧЕНА ТА, ЯКА ЗНАЄ ДЕ ЗНАЙТИ ТЕ, ЧОГО ВОНА НЕ ЗНАЄ. (Георг Зіммель)***        .***     НЕЗАМІННИХ ЛЮДЕЙ НЕМАЄ. АЛЕ Є ТІ, КОГО НЕ ХОЧЕТЬСЯ ЗАМІНЮВАТИ                    ***)    *** 
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
хто, на вашу думку, допоможе вам у складній ситуації

Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 

 

mongovua

umo

Департамент освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації

Інститут модернізації змісту освіти

nus

osnova

Портал освітян України

Головна » Архів матеріалів
29 марта
29 марта народ Мадагаскара отмечает День памяти героев (Memorial Day in Madagascar) — день начала революционного восстания 1947 года против французского колониализма. Это день является национальным праздником современного Мадагаскара, когда вспоминают всех тех, кто отдал жизни в борьбе сопротивления французскому господству.

Власть Франции на Мадагаскаре никогда не была безоговорочно сильной, и в какой-то момент Франция должна была потерять свое господство над этим островным государством, расположенным вблизи юго-восточного побережья Африки.

Такой шанс представился Мадагаскару в послевоенный период. Франция не хотела решать проблемы мадагаскарцев, избравших своим лозунгом слова: Отечество, свобода, прогресс — итогом чего стала беспрецедентная вспышка открытых выступлений.

В 1947 году на острове произошло одно из самых мощных восстаний за всю его историю. Оно задало своего рода стандарт освободительного движения в Африке и колониальном мире в целом. Восстание ... Читати далі »

Переглядів: 445 | Додав: Lok | Дата: 27.03.2011 | Коментарі (0)


Всемирный день театра (World Theatre Day) установлен в 1961 году IX конгрессом Международного института театра (International Theatre Institute, ITI) и ежегодно 27 марта отмечается Центрами ITI и международными театральными обществами.

Деятельность организации, согласно ее уставу, направлена на «укрепление мира и дружбы между народами, на расширение творческого сотрудничества всех театральных деятелей мира». Первое международное послание в честь Всемирного дня театра было написано в 1962 году французским писателем и художником Жаном Кокто (фр. Jean Cocteau, 1889—1963).

Советский Союз получил членство в Международном институте театра еще в 1959 году. С 1961 года СССР, а затем Россия — постоянный член его исполнительного ... Читати далі »

Переглядів: 547 | Додав: В@ня | Дата: 25.03.2011 | Коментарі (1)


На час вперёд


В ночь с субботы(26.03) на воскресенье(27.03) переводят часы
Переглядів: 739 | Додав: viza | Дата: 25.03.2011 | Коментарі (0)

Кожна людина має право на реалізацію свого потенціалу повною мірою — як під час навчання, так і у житті в цілому. Тільки якісна освіта може дати необхідний рівень знань та навички, завдяки яким кожен може значно підвищити свій рівень життя.

Важливу роль в отриманні якісної освіти відіграють комп’ютерні технології. Однак, далеко не кожна школа і не кожна країна мають вільний доступ до інформаційно-комунікаційних технологій, а ті ж, у кого такий доступ є, частіше за все не мають достатньо знань як можна вдосконалити навчальний процес за допомогою сучасних технологій. Саме розв язанню цих фундаментальних проблем присвячена програма «Партнерство в навчанні».

Корпорацiя Microsoft прагне допомогти країнам, що розвиваються, пiдвищувати свою конкурентоспроможнiсть на свiтовому ринку, розвивати економiку держави та впроваджувати iнновацi?. Ми усвiдомлюгмо, що для мiльйонiв людей перспективи нових технологiй досi залишаються недосяжними. У зв’язку з цим компанiгю було розроблено п ... Читати далі »
Переглядів: 516 | Додав: viza | Дата: 20.03.2011 | Коментарі (0)

Жінки, які регулярно споживають рибу, - а значить велику кількість омега-3 жирних кислот, що знаходиться в ній, - мають більш низький ризик розвитку вікової макулярної дегенерації, що впливає на погіршення зору.

Вчені з Гарвардського університету провели дослідження, результати якого підтвердили захисні властивості риб'ячого жиру для очей.

Науковці проаналізували дієти більш ніж 38 тисяч жінок. Всім учасникам було не менше 40 на момент початку дослідження в1993 році. Жодна з респонденток на той момент не мала вікової макулярної дегенерації (ВМА).

У результаті дослідження, яке проводилося протягом 10 років, було встановлено, що жінки, які регулярно отримували достатню кількість кислоти омега-3 з риби, на 38% рідше мали проблеми із зором.

Зокрема, жінки, які їли одну або більше порцій риби в тиждень мали на 42% нижчий ризик ВМА, ніж ті, хто споживає рибу тільки один раз на місяць або менше, пише U ... Читати далі »
Переглядів: 517 | Додав: viza | Дата: 18.03.2011 | Коментарі (0)

Міносвіти ініціюватиме запровадження стандарту здоров’я у навчальних закладах. Про це заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник під час брифінгу, передає кореспондент ІА «Світ освіт».

«Я думаю, що з нового навчального року Міністерство освіти під персональну відповідальність запровадить стандарт здоров’я і покладе на кожного керівника і дошкільного навчального закладу, і середнього навчального закладу, і професійного, і вищого. Звичайно, краще за все це буде працювати в дошкільних, позашкільних і середніх загальноосвітніх навчальних закладах», - наголосив міністр.

Дмитро Табачник додав, що персональна відповідальність керівника навчального закладу буде полягати в дотриманні стандарту здоров’я, який він може підтримувати. «Це обов’язково дихальна гімнастика, це перебування на повітрі, це просто прогулянки і це буде також оцінюватись, як якість його керівництва навчальним закладом», - зазна ... Читати далі »
Переглядів: 458 | Додав: viza | Дата: 18.03.2011 | Коментарі (0)

Ізраїльський студент винайшов стіл для захисту учнів під час землетрусу. На створення такої конструкції Артура Брутера наштовхнули фото зі зруйнованого землетрусом Гаїті.

Каркас парти виготовлений так, що поглинає енергію від падіння предметів. І людина, яка під нею ховається, залишається неушкодженою. Винахід уже пройшов перевірку - витримав удар купи каміння вагою 600 кілограмів. Ізраїльський студент сподівається, що на його столи буде попит в сейсмічно активних країнах.

Артур Брутер, винахідник: "Коли на парту падає велика маса, вона стискається і перетворюється на захисну клітку. У ній може поміститися дві дитини. Коли ж такі парти стоять по всьому класі, у випадку падіння стелі вони утворюють своєрідний тунель, через який рятувальники зможуть дістати дітей".
Переглядів: 556 | Додав: viza | Дата: 18.03.2011 | Коментарі (0)

Уже в мае ученики пятых, шестых, седьмых и восьмых классов будут сдавать письменные итоговые тесты.

Министерство образования решило ввести своеобразные экзамены по четырем предметам - украинскому и иностранному языкам, математике и истории Украины. А в русскоязычных школах - еще и русскому. Результаты тестирования повлияют на итоговые оценки за второй семестр. Для учеников не выпускных классов такое практикуют впервые. Задания для контрольных в местные управления образования должны поступить до 1 мая, а также появиться в свободной продаже.
Переглядів: 507 | Додав: viza | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

Міністр науки, освіти, молоді та спорту України Дмитро Табачник пропонує скоротити кількість предметів у 11-х класах.

З такою ініціативою він виступив сьогодні, 14 березня, перебуваючи в Полтаві з робочою поїздкою.

Міністр зазначив, що сьогодні в 11-х класах налічується від 11 до 18 предметів, а в ліцеях та гімназіях, за згодою педколективу і батьків, додається ще 2-3 предмети.

"Кількість предметів в одинадцятих класах треба знизити до 8-9, як це роблять у європейських країнах і робитимуть на пострадянському просторі. Це вже вводиться в Росії, де з першого вересня переходять на вісім предметів", - сказав Табачник.
За його словами, це реформування, зокрема, допоможе дитині, що має схильність до літератури, не позіхати на уроках фізики й математики.

Нова реформа організовує профільні школи, які, у свою чергу, дозволять структурувати виші, додав мініст ... Читати далі »
Переглядів: 449 | Додав: viza | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки України повідомляє, що з 15 березня до 15 квітня 2011 року (розпорядження МОН від 14.03.2011р. № 24-р) будуть проведені Всеукраїнські Інтернет-збори батьків майбутніх першокласників з метою вдосконалення розвитку всіх форм дошкільної освіти, забезпечення наступності дошкільної та початкової освіти, вивчення проблем, з якими стикаються батьки майбутніх першокласників. 


З інформаційними матеріалами можна ознайомитись на сайті МОН у розділі «Інформаційні повідомлення» (www.mon.gov.ua) та на Інтернет – порталі «Єдине освітнє інформаційне вікно України» (www.osvita.com).

Обговорення триватиме на форумі сайту МОН, за адресою http://zso.mon.gov.ua

Просимо розповсюдити дану інформацію серед батьківської громадськості.

Заступник Міністра Б.М. Жебровський

Джерело: МОН
Переглядів: 468 | Додав: viza | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 169 170 171 172 173 ... 179 180 »
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Погода у Покровську

Безпека в Інтернеті

Видавництво «Шкільний світ»
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Пошук

   

          ЗОШ №2  Покровської міської ради  Донецької обл. 

  Copyright MyCorp © 2013

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz