Головна| Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS                                      Середа, 08.05.2024, 16:05  
наша шкільна країна 
    Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2  Покровської міської ради Донецької області      

Ви увійшли як Гість          Група "Гости"            Вітаю Вас Гість          Увага!            ***    Шановні батьки! ЗОШ №2 Покровської міської ради Донецької області оголошує прийом учнів до 1-х  класів на 2023-2024 навчальний рік. Будемо раді прийняти Вашу дитину у нашу шкільну родину.  Увага! Набір до 1 класу (2023-2024 н.р.), який  працюватиме за програмою науково-педагогічного проекту "Інтелект України" розпочався.  Поспішайте.             *** НЕ КАЖІТЬ, ЩО У ВАС НЕ ВИСТАЧАЄ ЧАСУ. ЙОГО У ВАС РІВНО СТІЛЬКИ Ж, СКІЛЬКИ ЙОГО БУЛО У МІКЕЛАНДЖЕЛО, ЛЕОНАРДО ДА ВІНЧІ, АЛЬБЕРТА ЕЙНШТЕЙНА, БІЛА ГЕЙТСА. (Джексон Брау)    ***ЛЮДИНА ОСВІЧЕНА ТА, ЯКА ЗНАЄ ДЕ ЗНАЙТИ ТЕ, ЧОГО ВОНА НЕ ЗНАЄ. (Георг Зіммель)***        .***     НЕЗАМІННИХ ЛЮДЕЙ НЕМАЄ. АЛЕ Є ТІ, КОГО НЕ ХОЧЕТЬСЯ ЗАМІНЮВАТИ                    ***)    *** 
Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
на вашу думку , де найбільше поважають ваші права

Всього відповідей: 47
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 

 

mongovua

umo

Департамент освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації

Інститут модернізації змісту освіти

nus

osnova

Портал освітян України

Головна » 2016 » Лютий » 9 » Інформдень
18:54
Інформдень

 «Тероризм: зброя вбивць»

Середина лютого минулого року позначилася припиненням активних бойових дій на Сході України у зв’язку з підписанням Мінських домовленостей. Це дозволило покласти край загибелі військовослужбовців та мирного населення.У той же час обстріли Краматорська 10 лютого, Артемівська та Гірника 13 лютого, а також Сартани 14 лютого 2015 року виявили справжній моральний облік злочинців, які називають себе «захисниками Донбасу».

Необхідно згадати, що перед цим терористи розстріляли пасажирський автобус під Волновахою 13 січня та здійснили обстріл житлового мікрорайону «Східний» міста Маріуполя 24 січня.

У результаті обстрілу пасажирського рейсового автобуса «Донецьк-Златоустівка», який рухався по автодорозі Н-20 і зупинився на пункті пропуску неподалік від міста Волновахи, щоб пройти паспортний контроль, загинуло 12 осіб, ще 18 було поранено. Представники незаконних збройних формувань спробували покласти відповідальність на Україну. Проте згідно з результатами досліджень спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, причиною трагедії став ракетний обстріл з РСЗВ «Град», проведений  з північно-північно-східного напрямку - з територій, непідконтрольних українській владі.

24 січня 2015 року о 09:15розпочався масований обстріл мікрорайону «Східний». Попадання снарядів були зафіксовані на вулицях Олімпійській, Київській, між школами №5 і №69, також снаряди вибухнули у безпосередній близькості від ринків «Денис» і «Київський». Люди почали залишати райони, що потрапили під обстріл. Були організовані автобусні спецрейси по доставці людей в центральну частину міста. У результаті попадання снарядів були пошкоджені будівлі, споруди, а на стоянці згоріли близько 50 автомобілів. За інформацією ГУМВС України в Донецькій області, було пошкоджено 79 об'єктів: 37 приватних будинків, 22 багатоповерхових будинки, 2 ринки, 8 магазинів, поштове відділення, 2 банківські установи, аптека, кафе і СТО. У населених пунктах Павлополі і Сартані було зруйновано три підстанції, через що до мікрорайону «Східний» частково зупинилася подача електрики і води. Через пошкодження газової магістралі в районі блок-поста №15 була припинена подача природного газу. Також, в результаті влучень снарядів було виявлено 14 осередків займання.Пізніше в цей же день, в районі 13:00 і близько 17:06 східний район Маріуполя знову піддався обстрілу.Згідно з доповіддю моніторингової місії ОБСЄ, обстріл був проведений з реактивних систем залпового вогню «Град» і «Ураган» з територій, контрольованих юойовиками. До аналогічних висновків прийшли експерти «HumanRightsWatch», якітакож дослідили місце обстрілу.На місці обстрілу загинуло 23 людини, в тому числі одна дитина. Пізніше в лікарні померли ще семеро осіб, з них одна дитина. Загальна кількість загиблих становить 31 осіб, з них дві дитини 5 і 15 років. Поранено 117 осіб, серед них семеро дітей.Більшість жертв - мирні жителі

Обстріл Краматорська було здійснено під час напружених боїв у Дебальцевому. Метою незаконних збройних формувань був не тільки обстріл військового аеропорту, але і житлові квартали міста, які постраждали.внаслідок ракетного удару. Співробітники спеціального моніторингової місії ОБСЄ перебували в момент обстрілу в Краматорську і безпосередньо спостерігали ракетну атаку (так, одна з ракет впала в 30 метрах від місії і не вибухнула). Співробітники місії чули не менше 4 вибухів, спостерігали три ракети, які розірвалися, а також касетні суббоєприпаси. Ракети, що розірвалися були ідентифіковані місією як 300-мм боєприпаси, випущені з РСЗВ «Смерч» або «Торнадо». Ґрунтуючись на безпосередньому спостереженні, аналізі фотографій і карт, місія дійшла висновку про те, що обстріл вівся з південно-південно-східного напрямку. Було відзначено, що ракети були забезпечені касетною бойовою частиною з суббоєприпасами протитанкової та протипіхотної дії.

За свідченнями очевидців-краматорчан, спочатку був одиночний вибух - цілком ймовірно,пристрілювальний постріл. Також, слід врахувати що перед цим над містом і аеродромом, де зараз розміщується штаб АТО, літав російський безпілотник-розвідник. Сили протиповітряної оборони України збилибезпілотник з системи «Бук», але перед цим він встиг передати розвідувальні дані. Через кілька хвилин був проведений залп по Краматорську та штабу ЗСУ.

Лідери псевдо-республік намагались покласти відповідальність за обстріл, як провокацію ЗСУ, хоча ніякої доказової бази вони не мали, та й не могли мати через відсутність такого озброєння в українських військових, натомість двома тижнями раніше в Макіївці було фото-задокументовано переміщення систем РСЗВ «Смерч».

Внаслідок обстрілу постраждало 64 особи (29 військових та 35 цивільних), з них 16 осіб загинули.

Кривавий обстріл Краматорська мав не меті посилити позиції представників незаконних збройних формувань у мінських перемовинах.У тойже час обстріли Артемівська, Гірника і Сартани були нічим іншим, ніж терористичними актами, направленими на залякування населення.

13 лютого 2015 року було обстріляно міста Артемівськ та Гірник.У результаті обстрілу з РСЗВ «Град» Артемівська загинули дві людини, у тому числі семирічна дитина, ще п'ять осіб(з них троє дітей) отримали поранення.Було пошкоджено будівлю школи №4, дитсадка «Лялечка», житлові будинки. Того ж дня в результаті обстрілу міста Гірник загинули п'ять мирних жителів,шість осіб (у тому числі одна дитина)була поранена.

14 лютого 2015 року було обстріляно селище Сартану в Іллічівському районі Маріуполя. В результаті влучень снарядів різні пошкодження зазнали чотири житлові будинки, в яких проживало 9 жителів. У трьох будинках були розбиті вікна, четвертий будинок зазнав серйозніших ушкоджень. В одній із сімей постраждав чоловік, якого з важкими пораненнями було доставлено в міську лікарню №5. Нажаль лікарі не змогли врятуватипостраждалого, який помер у лікарні. Селище було обстріляне з РСЗВ «Град».

Обстріли населених пунктів нічим виправдати не можна. Вбивство цивільного населення – «улюблений» «метод» тиску на державне керівництво терористами всіх часів. Очільники нашої держави розуміють це і не дають можливості тиснути на себе. Злочинці зі зброєю в руках не можуть бути амністовані. Сьогодні, у річницю тих страшних подій, ми згадуємо невинних жертв з метою вшанування їх пам’яті. У той же час ми нагадуємо собі і всьому світу, що Україна веде боротьбу проти цинічного та аморального ворога, який вбиває мирне населення під лозунгами захисту цих людей.

інформаційні матеріали департаменту з питань внутрішньої політики Донецької ОДА

Переглядів: 410 | Додав: viza | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Погода у Покровську

Безпека в Інтернеті

Видавництво «Шкільний світ»
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Пошук

   

          ЗОШ №2  Покровської міської ради  Донецької обл. 

  Copyright MyCorp © 2013

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz