Головна| Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS                                      Четвер, 25.04.2024, 07:31  
наша шкільна країна 
    Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2  Покровської міської ради Донецької області      

Ви увійшли як Гість          Група "Гости"            Вітаю Вас Гість          Увага!            ***    Шановні батьки! ЗОШ №2 Покровської міської ради Донецької області оголошує прийом учнів до 1-х  класів на 2023-2024 навчальний рік. Будемо раді прийняти Вашу дитину у нашу шкільну родину.  Увага! Набір до 1 класу (2023-2024 н.р.), який  працюватиме за програмою науково-педагогічного проекту "Інтелект України" розпочався.  Поспішайте.             *** НЕ КАЖІТЬ, ЩО У ВАС НЕ ВИСТАЧАЄ ЧАСУ. ЙОГО У ВАС РІВНО СТІЛЬКИ Ж, СКІЛЬКИ ЙОГО БУЛО У МІКЕЛАНДЖЕЛО, ЛЕОНАРДО ДА ВІНЧІ, АЛЬБЕРТА ЕЙНШТЕЙНА, БІЛА ГЕЙТСА. (Джексон Брау)    ***ЛЮДИНА ОСВІЧЕНА ТА, ЯКА ЗНАЄ ДЕ ЗНАЙТИ ТЕ, ЧОГО ВОНА НЕ ЗНАЄ. (Георг Зіммель)***        .***     НЕЗАМІННИХ ЛЮДЕЙ НЕМАЄ. АЛЕ Є ТІ, КОГО НЕ ХОЧЕТЬСЯ ЗАМІНЮВАТИ                    ***)    *** 
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » Разделы форума » 11-Б (выпуск 2012) » Куди піти навчатися
Куди піти навчатися
vizaДата: Понеділок, 30.05.2011, 23:16 | Повідомлення # 1
Генерал-майор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 473
Статус: Offline
Інформаційна система "Конкурс" Вступ до вищих навчальних закладів України III-IV рівнів акредитації

Електронний вступ

Виші Донецька
 
vizaДата: Понеділок, 30.05.2011, 23:31 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 473
Статус: Offline
Як обрати професію - для початківців

 
vizaДата: Понеділок, 30.05.2011, 23:39 | Повідомлення # 3
Генерал-майор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 473
Статус: Offline
З 1 червня в Україні можна подавати документи до ВНЗ по інтернету

Цього року Міністерство освіти й науки, молоді та спорту України істотно полегшило життя абітурієнтам. З 1 червня розпочне функціонувати експериментальна система електронної подачі документів до вищих навчальних закладыв. Експеримент "Електронний вступ" передбачений лише для тих, хто має намір навчатися на стаціонарі.

"Ми вважаємо, що таким чином зможемо зняти напруженість, яка була у провідних вищих навчальних закладах торік, - відзначив заступник директора департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Микола Фоменко. - Крім того, цього року документи у ВНЗ прийматимуть протягом місяця, а не два тижні, як у минулому. Вступна кампанія почнеться 1 липня. Важливо і те, що цього року ВНЗ прийматимуть також сертифікати 2008-2011 років, щоб абітурієнти могли обрати кращий".

Також, за словами Миколи Фоменка, для всіх ВНЗ визначено перелік предметів, що відповідають напрямам підготовки, з яких абітурієнти складатимуть вступні іспити. Таким чином, цього року можна подавати документи не більше ніж до п'яти ВНЗ на три спеціальності в кожному, це означає, що фактично абітурієнтові дається п'ятнадцять шансів вступу. Електронна система прийому документів "відсікатиме" спроби абітурієнтів перевищити ліміт.

"Крім того, ми встановили нарахування додаткових балів (при зарахуванні згідно умовам прийому) переможцям всеукраїнських учнівських олімпіад з базових шкільних предметів. За перші місця - 50 балів, за другі - 40 і за треті - 30 балів. Це стосується і членів Малої академії наук. Додаткові 20 балів отримають абітурієнти, які поступатимуть на інженерно-технічні, природні й математичні напрями підготовки, якщо вони відвідували підготовчі відділення при ВНЗ. Та й кількість балів залежатиме від успішності на курсах. Ми ввели цю норму вперше. Поглянемо, як вона працюватиме", - додав Микола Фоменко.

30.05.2011 14:35 | Освіта та наука в Україні | За матеріалами: Факты и комментарии
 
vizaДата: Вівторок, 07.06.2011, 01:39 | Повідомлення # 4
Генерал-майор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 473
Статус: Offline
Стань студентом у Вроцлаві!

Проект "Teraz Wrocław" запрошує найкращих, найрозумніших, найамбітніших українських абітурієнтів взяти учать у конкурсі на безкоштовне навчання в одному із семи вищих навчальних закладів польського міста Вроцлав. Анкети для участі можна надсилати до 24 червня 2011 року.

Хто може стати учасником проекту?

Здобувати освіту у вроцлавських ВНЗ можна платно. Для цього потрібно мати атестат про повну загальну середню освіту (або ж диплом бакалавра) та володіти польською мовою. Претендувати на звільнення від оплати у рамках проекту "Teraz Wrocław" можуть абітурієнти, які:
- мають високий бал атестата та успішні у навчанні;
- добре володіють польською мовою;
- не мають вищої освіти, здобутої у Польщі (перевагу матимуть й ті, що не мають закінченої вищої освіти в Україні);
- не мають Карти поляка.

Яка процедура вступу із "Teraz Wrocław"?

Абітурієнт обирає навчальний заклад, факультет і спеціальність, рівень та форму навчання. Заповнює анкету учасника "Teraz Wrocław", а також готує пакет необхідних для вступу документів та надсилає їх на адресу проекту. Для цього не потрібно їхати до Вроцлава – достатньо надіслати відскановані копії усіх документів.

Абітурієнт не складає вступних іспитів - зарахування на навчання відбувається на основі розгляду приймальною комісією обраного навчального закладу представлених документів. Вперше цього року для визначення рівня володіння польською мовою проект "Teraz Wrocław" проводить із кандидатами коротку співбесіду через Skype.

Основні критерії, за якими комісія обирає найкращих: рівень знання польської мови, бал атестата та успішність з предметів, пов'язаних із обраною спеціальністю. Результати ЗНО до уваги не беруться.

Усі, хто за результатом конкурсу не отримає можливості навчатися безкоштовно, можуть подавати той же пакет документів на навчання на платній основі.

Чому варто вступати із "Teraz Wrocław"?

Проект "Teraz Wrocław" – це безкоштовна інформаційна та консультаційна підтримка. Проект допомагає обрати навчальний заклад та напрямок навчання, консультує із питань підготовки документів та процедури вступу, а також організовує перед початком навчання мовно-адаптаційний курс для своїх учасників.

Завдяки проекту у Вроцлаві вже здобувають освіту понад 250 студентів!

Дізнайся більше на сайті проекту: www.study-in-wroclaw.pl, а також на сторінці на Facebook.

Дивитись вузи Польщі
 
vizaДата: Неділя, 26.06.2011, 23:07 | Повідомлення # 5
Генерал-майор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 473
Статус: Offline
[/b]Чимало українських вишів запрошують абітурієнтів на навчання, не маючи відповідних ліцензій. Як вберегтися від шахраїв?
Подробиці ТУТ
 
vizaДата: Неділя, 03.07.2011, 23:20 | Повідомлення # 6
Генерал-майор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 473
Статус: Offline
Так заповнюють анкети для електронного вступу

Видеоролик тут
 
vizaДата: Четвер, 14.07.2011, 14:54 | Повідомлення # 7
Генерал-майор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 473
Статус: Offline

Цього року через скорочення кількості абітурієнтів університети пішли на зниження цін. Однак, як з'ясувалося, дешевим буде тільки 1 курс. З другого-третього курсу в контракт закладається ціна на 500-1500 грн. більше, ніж доведеться платити на початку навчання.

На таку хитрість ВНЗ пішли для того, щоб виграти конкуренцію. Однак, абітурієнтам та їхнім батькам варто уважно вивчати умови навчання на контракті, щоб не стати жертвою вдалого маркетингового ходу ВНЗ. Наприклад, щоб отримати диплом за напрямом "Журналістика" у Східноукраїнському національному університеті ім.В.Даля (СНУ) треба заплатити 36460 грн. за 4 роки навчання, а в Луганському національному університеті ім.Т.Шевченка (ЛНУ) навчання з тогож напрямку обійдеться всього у 28000 грн. При цьому вартість навчання на 1 курсі в ЛНУ становить 7000 грн., а ВНУ ім.В.Даля за перший рік навчання виставляє ціну більш привабливу - 5469 грн. Проте, вже на 3 курсі студенту-далівцю доведеться платити за рік 12761 грн. У той час, як ЛНУ запросить за це лише 8547 грн. У багатьох ВНЗ про "такі" подробиці контракту воліють замовчувати до моменту укладення такого. У рекламних проспектах таких ВНЗ вказані тільки ціни на перший курс.

Ситуацію коментує ректор ЛНУ Сергій Савченко: "Цього року ВНЗ змушені йти на такий маркетинговий прийом, щоб залучити абітурієнтів. Закон не допускає підвищення загальної суми оплати за контрактом, але в рамках 4 років, на які укладено контракт, ми можемо варіювати ціну. Деякі університети в Україні пішли шляхом різкого зниження ціни на навчання на першому курсі і таким чином їх пропозиція на даний момент для абітурієнта виглядає спокусливо. Але вже на 3-4 курсі студенти зіткнуться з ціною в 1,5-2 рази вище, ніж вона визначена на перший курс".
 
vizaДата: Четвер, 14.07.2011, 15:22 | Повідомлення # 8
Генерал-майор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 473
Статус: Offline
ПРО ПЕРШІ ПІДСУМКИ ЕЛЕКТРОННОГО ВСТУПУ.....
 
vizaДата: Вівторок, 19.07.2011, 23:12 | Повідомлення # 9
Генерал-майор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 473
Статус: Offline
Випускники медичних ВНЗ протестують проти примусової роботи в селах

Незалежна студентська профспілка "Пряма Дія" висловлює свій протест проти намірів Міністерства охорони здоров'я України примусово направляти студентів-медиків на роботу в села.

Причиною протесту послужило те, що 14 липня на прес-конференції міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко заявив, що студенти медичних ВНЗ, які вчилися на бюджеті, після закінчення ВНЗ будуть направлені на первинний рівень надання медичної допомоги. Таке рішення, на думку міністра, підніме якість надання медичних послуг в Україні і дозволить довести їх до європейських стандартів. Про це повідомили в Незалежній студентській профспілці "Пряма дія".

"Із цього приводу профспілка заявляє, що це рішення - чергова спроба поправити бюджет за рахунок студентства. Уряд вже неодноразово намагався вирішувати економічні проблеми, обмежуючи права студентів. Варто нагадати, що Міносвіти вже офіційно визнало примусові відробітки незаконними. Зате Міністерство охорони здоров'я, користуючись тим, що медичні ВНЗ не підпорядковані освітньому відомству, продовжує відправляти своїх випускників працювати у віддалені куточки країни, без обладнання, без забезпечення житлом, за жебрацькі зарплати", - сказано в протестній заяві.

При цьому представники профспілки підкреслюють, що уряд повинен усвідомити, що таким чином неможливо підняти рівень медичного обслуговування. "Неприпустимо експлуатувати випускників примусовим направленням на місце роботи. Ми підкреслюємо, що кожне подібне антистудентське рішення зустрічатиме опір. Ми не дамо так просто порушувати свої права", - підсумували в студентській профспілці.

Як повідомлялося, студентів-бюджетників, які не відпрацювали три роки в держкомпаніях, ВНЗ просить повернути гроші за навчання. У листах вони посилаються на постанову Кабміну від 1996 року, згідно якій студенти, що навчалися на бюджеті, повинні відпрацювати за місцем призначення 3 роки. Тим же, хто не з'явився на місце роботи, доведеться в судовому порядку повернути гроші, витрачені на нього з держскарбниці. У МОН відзначають, що прописаних механізмів повернення грошей немає.
 
vizaДата: Вівторок, 19.07.2011, 23:13 | Повідомлення # 10
Генерал-майор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 473
Статус: Offline
Визначено лідерів серед українських ВНЗ з кількості абітурієнтів

Станом на 18 липня 2011 року абітурієнтами подано до приймальних комісій вищих навчальних закладів України понад 610 тис. заяв. З них майже 51 тисяча - через систему електронного вступу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Найбільшою популярністю серед абітурієнтів користуються такі вищі навчальні заклади:
Національний університет "Львівська політехніка" (НУ ЛП) - 17597 заяв;
Львівський національний університет імені Івана Франка (ЛНУ) - 16788 заяв;
Київський національний університет імені Тараса Шевченка (КНУ) - 16622 заяв;
Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" (НТУУ "КПІ") - 15625 заяв;
Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана (КНЕУ) - 12523 заяв;
Національний авіаційний університет (НАУ) - 10297 заяв;
Київський національний торговельно-економічний університет (КНТЕУ) - 8662 заяв.

З 1 липня 2011 року в інформаційно-пошуковій системі "Конкурс" зареєстровано понад 35 млн відвідувань з 90 країн світу. Системою перевірено 188 тис. атестатів, що фактично можна вважати приблизною кількістю абітурієнтів.

Нагадуємо, що вступну кампанію супроводжують консультативний телефон "Вступна кампанія 2011 року" за номером: (44) 486-20-37 (чергують 3 особи), на який вже звернулося 830 осіб, а також колл-центр інформаційно-пошукової системи "Конкурс" та системи "Електронний вступ 2011" за номером телефону: (44) 239-86-20.
 
vizaДата: Понеділок, 25.07.2011, 21:46 | Повідомлення # 11
Генерал-майор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 473
Статус: Offline
Прогноз самых “хлебных“ профессий на ближайшую пятилетку[/b]

Источник: HR-Zone.net

Последняя учебная четверть для 11-классников и их родителей начинается с решения главной проблемы - чем заняться после окончания школы, на какой специальности остановить свой выбор. Специалисты предлагают свой прогноз

Последняя учебная четверть для 11-классников и их родителей начинается с решения главной проблемы - чем заняться после окончания школы, на какой специальности остановить свой выбор. Специалисты предлагают свой прогноз самых "хлебных" профессий на ближайшие 5 лет.

Специалисты уверяют, что специальность[b] "менеджер"
будет через 5-7 лет востребована еще больше, чем сейчас. В отношении юристов в целом прогноз положительный, но ажиотажного спроса не ожидается. Если раньше целью студента было просто получение диплома юриста, то теперь важна специализация.

Как сообщает Государственная телекомпания "Владимир", будет высокий спрос на юристов в области инвестиций и недвижимости, внешнеторговых сделок.

Еще одна тенденция - рост интереса к специалистам в области информационных технологий.

Наиболее востребованными будут профессионалы в области продаж, внедрения, программирования и обеспечения безопасности.

В рекламном бизнесе сегодня не хватает узкоспециализированных кадров, занимающихся всем, что связано с планированием, размещением, покупкой рекламы.

Среди других специальностей, которым эксперты предрекают хорошие перспективы на пятилетку, значатся инженеры-химики, пищевики и инженеры-строители.[size=22]
 
vizaДата: Неділя, 07.08.2011, 22:27 | Повідомлення # 12
Генерал-майор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 473
Статус: Offline
[b]Оприлюднено список ВНЗ, до яких не подано жодної заявки на вступ[/b]
У восьми приватних українських вищих навчальних закладах цього року не захотів навчатись жоден абітурієнт. До 180 ВНЗ з 350 подали менше сотні заяв, більшість із них приватні. Про це стало відомо за підсумками вступної кампанії цього року.

До 20 приватних українських ВНЗ абітурієнти подали не більше 10 заявок на вступ, до восьми з них – жодної заявки, пише газета "Сегодня".

Без абітурієнтів залишилися Київський кооперативний інститут бізнесу і права, Севастопольський філіал ПВНЗ "Кримський інститут економіки та господарського права", Нікопольський економічний університет, Донецький економіко-гуманітарний інститут, Західноукраїнський економіко-правничий університет, Кіровоградський інститут регіонального управління та економіки, Харківський інститут економіки ринкових відносин та менеджменту.

У Міжнародному соломоновому університеті захотів навчатися всього 51 абітурієнт. У Західнодонбаському інституті економіки й управління, куди було подано 7 заявок, замислюються над тим, щоб об'єднатися з іншим ВНЗ. До списку ВНЗ з великим недобором потрапила Міжрегіональна академія управління персоналом, що отримала заявки майже від 500 абітурієнтів.

Вищі навчальні заклади виправдовуються тим, що атестати в цьому році отримали близько 189 тисяч школярів, у минулому році було понад 400 тисяч.
[url=http://www.segodnya.ua/img/users/6/81/11(280).jpg]ТУТ[/url]
 
vizaДата: Вівторок, 09.08.2011, 11:45 | Повідомлення # 13
Генерал-майор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 473
Статус: Offline

Уроки життєвої мудрості від Білла Гейтса
1. Життя несправедливе. Звикніть до цього!
2. Світу наплювати на вашу самооцінку. Життя буде вимагати від Вас закінчити справу ДО того, як Ви відчуєте себе впевнено.
3. Ви не отримуватиме 60 000 $ в рік одразу після школи. Ви не станете віце-президентом компанії з супутниковим телефоном у машині, перш ніж Ви заробите на них.
4. Ви вважаєте, що вчитель надто вимогливий? Почекайте, коли станете начальником Ви.
5. Подавати гамбургери не нижче вашого гідності. Ваші дідусі і бабусі використовували інше слово для роздачі котлет - вони називали це Можливістю.
6. Якщо Ви сіли в калюжу, це не вина ваших батьків, не хничьте, вчіться на помилках.
7. До вашого народження ваші батьки не були такими нудними, як зараз. Вони стали ними, оплачуючи Ваші рахунки, перучи ваш одяг, і вислуховуючи ваші міркування про себе коханого. Тому перш, ніж почнете рятувати світ від покоління своїх батьків, вичистіть сортир у власній кімнаті.
8. Ваша школа, може бути, і покінчила з поділом на лідерів і невдах, але життя НІ. У деяких школах не ставлять поганих оцінок і дають вам стільки спроб, скільки вам потрібно для правильної відповіді. Це не має НІЧОГО спільного з реальним життям.
9. Життя не поділене на семестри. У вас не буде літніх канікул і знайдеться небагато роботодавців, які зацікавлені в тому, щоб ви ЗНАЙШЛИ СЕБЕ. Шукайте за свій рахунок!
10. Телебачення це НЕ реальне життя. Насправді людям зазвичай доводиться ходити на роботу, а не сидіти за столиком кафе.
11. Будьте ввічливі з зубрилкам і ботаніками. Не виключено, що незабаром ви будете працювати на одного з них.

З такими порадами - спробуй не погодитись. Інше питання, що мудрість, мабуть, приходить з віком. Адже у самого Білла Гейтса у школі були проблеми з граматикою, громадянознавством та іншими предметами, які він вважав нудними. Але з математики отримував вищі оцінки. До кінця початкової школи погана поведінка Гейтса стала хвилювати його батьків і вчителів настільки, що він був спрямований до психіатра.

У 1973 році він вступив до Гарвардського університету, але був відрахований через 2 роки і відразу став займатися створенням програмного забезпечення. Добре, хоч на старості років найбагатша людина в світі зрозуміла, що вчитися все-таки треба, інформує svit24.net.

Джерело: Paralleli
 
vizaДата: Вівторок, 09.08.2011, 14:34 | Повідомлення # 14
Генерал-майор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 473
Статус: Offline
]Частные ВУЗы проиграли борьбу за абитуриентов государственным
 
vizaДата: Понеділок, 15.08.2011, 14:23 | Повідомлення # 15
Генерал-майор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 473
Статус: Offline
10 серпня 2011 року відбулася прес-конференція в Києві за участю Дмитра Табачника.

Міністр науки та культури, молоді та спорту України не лише розповів, чому у списку вузів-лідерів за кількістю поданих заяв київські вищі навчальні заклади поступилися першим та другим місцями львівським вишам, а й запевнив, що вузи, у які абітурієнти подали мінімальну кількість заяв закриватися не будуть.

Він наголосив, що такі вищі навчальні заклади
«не можна закривати - це ж не магазин або якийсь заклад побутового обслуговування, який можна закрити».


Для цих вузів альтернатива – це злиття, об’єднання або укрупнення.

Крім того, можливо, що абітурієнтам вступати у вузи України в наступному році може бути важче. Справа в тому, що є багато пропозицій (наприклад, від педагогів Тернопільщини) підвищити поріг прохідного балу ЗНО-2012 з 124 до 140 балів.
 
Форум » Разделы форума » 11-Б (выпуск 2012) » Куди піти навчатися
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

   

          ЗОШ №2  Покровської міської ради  Донецької обл. 

  Copyright MyCorp © 2013

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz