Головна| Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS                                      П`ятниця, 19.04.2024, 08:15  
наша шкільна країна 
    Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2  Покровської міської ради Донецької області      

Ви увійшли як Гість          Група "Гости"            Вітаю Вас Гість          Увага!            ***    Шановні батьки! ЗОШ №2 Покровської міської ради Донецької області оголошує прийом учнів до 1-х  класів на 2023-2024 навчальний рік. Будемо раді прийняти Вашу дитину у нашу шкільну родину.  Увага! Набір до 1 класу (2023-2024 н.р.), який  працюватиме за програмою науково-педагогічного проекту "Інтелект України" розпочався.  Поспішайте.             *** НЕ КАЖІТЬ, ЩО У ВАС НЕ ВИСТАЧАЄ ЧАСУ. ЙОГО У ВАС РІВНО СТІЛЬКИ Ж, СКІЛЬКИ ЙОГО БУЛО У МІКЕЛАНДЖЕЛО, ЛЕОНАРДО ДА ВІНЧІ, АЛЬБЕРТА ЕЙНШТЕЙНА, БІЛА ГЕЙТСА. (Джексон Брау)    ***ЛЮДИНА ОСВІЧЕНА ТА, ЯКА ЗНАЄ ДЕ ЗНАЙТИ ТЕ, ЧОГО ВОНА НЕ ЗНАЄ. (Георг Зіммель)***        .***     НЕЗАМІННИХ ЛЮДЕЙ НЕМАЄ. АЛЕ Є ТІ, КОГО НЕ ХОЧЕТЬСЯ ЗАМІНЮВАТИ                    ***)    *** 
Меню сайту
Категорії розділу
сторінка безпеки життєдіяльності [106]
Нема нічого найціннішого у світі ніж життя
національно-патріотичний блок [161]
Світ моїх захоплень [21]
гуртки, хоббі та інше
шкільне свято [31]
Пришкiльний табiр "Веселий колосок" [143]
конкурси [24]
мандри [13]
все для мандрівників (поради, екскурсії, звіти, )
новини шкільного самоврядування [11]
Розваги [2]
запитання-відповідь [1]
В [0]
Книжковий світ Учню [10]
Книжковий світ Заходи [9]
Шкільна газета [7]
GO CAMP [6]
Міні-чат
Наше опитування
чи доводилося вам використовувати правові знання в житті

Всього відповідей: 46
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 

 

mongovua

umo

Департамент освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації

Інститут модернізації змісту освіти

nus

osnova

Портал освітян України

Позакласний час

Головна » 2018 » Червень » 6 » Як уберегтися від удару блискавки: 12 порад від рятувальників
23:35
Як уберегтися від удару блискавки: 12 порад від рятувальників

Мішенню для потрапляння електричного розряду можуть стати годинник, ланцюжки, розкрита над головою парасолька або зв'язка ключів в кишені

<p style="text-align: justify;">Блискавки небезпечні для життя людини. Фото: opennov.ru</p>
Блискавки небезпечні для життя людини. Фото: opennov.ru

 1. Блискавка завжди б'є в найвищу точку, тому найстрашніше для людини – перебувати під час грози на відкритій або піднесеній місцевості, наприклад, в поле. Якщо ви опинилися в подібній ситуації – сховайтеся в будь-якому заглибленні – канаві або яру, сядьте навпочіпки, пригни голову і не рухайтеся.

2. Уникайте води, яка є відмінним провідником струму. Удар блискавки поширюється навколо водойми в радіусі 100 метрів. Під час грози не можна купатися, ловити рибу, стояти на березі.

3. Якщо гроза застала вас у місті – сховайтеся в магазині, під'їзді чи перечекайте грозу під навісом біля стіни будівлі.

4. Не страшно, якщо ви перебуваєте в автомобілі. Закрийте вікно – і ніяка блискавка до вас не добереться.

5. Ховаючись під деревами, не забувайте, що блискавка часто потрапляє в найвищі. Отже, чим менше дерево, під яким ви знайшли притулок, тим краще. Якщо ховається група осіб, то краще присісти, не торкаючись до інших людей.

6. Якщо ви перебуваєте в приміщенні – закрийте вікна, двері, димоходи та вентиляційні отвори. Не допускайте протягів, оскільки це може спровокувати потрапляння кульової блискавки. У приміщенні потрібно триматися подалі від вікон, електроприладів, а також труб і металевої сантехніки. Вимкніть зовнішні антени і вимкніть з розетки радіоприймачі, телевізори, мікрохвильову піч, комп'ютер. Не забувайте, що під час грози неприпустимо користуватися електроприладами і телефоном.

7. Остерігайтеся небезпечних предметів. Не варто торкатися до всього мокрого, залізного і до електроприладів.

8. Якщо гроза почалася під час Вашого руху на велосипеді чи мотоциклі – зупиніться, і перечекайте грозу на відстані не менше 30 метрів від транспортних засобів.

9. Дуже небезпечно під час грози розмовляти по мобільному телефону. Найкраще під час грози мобільний вимикати. Відомі випадки, коли вхідний дзвінок ставав причиною потрапляння блискавки.

10. Під час грози бажано позбутися металевих предметів. Годинники, ланцюжки, розкрита над головою парасолька і навіть зв'язка ключів в кишені – потенційні мішені для удару.

11. Вкрай небезпечно під час грози знаходитися біля ліній електропередач. Електрика в будь-якому вигляді притягує блискавку. Навіть перебуваючи біля стіни з антеною, ви ризикуєте накликати на себе удар блискавки.

12. Людина під час грози повинен мати якомога менше контактів із землею. Найбезпечніша поза – присісти, ступні поставити разом, опустити голову і груди на коліна, руками обхопити коліна. Можна сісти або встати на ізоляційний матеріал: дерево, дошку, намет, спальний мішок, мотузку або рюкзак.

Категорія: сторінка безпеки життєдіяльності | Переглядів: 412 | Додав: viza | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Погода у Покровську

Безпека в Інтернеті

Видавництво «Шкільний світ»
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Пошук

   

          ЗОШ №2  Покровської міської ради  Донецької обл. 

  Copyright MyCorp © 2013

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz